Share
26 de elevi de la „Eminescu” au participat la o acțiune de prevenire a criminalității, la Penitenciarul Baia Mare

26 de elevi de la „Eminescu” au participat la o acțiune de prevenire a criminalității, la Penitenciarul Baia Mare

Încă de la începutul anului, reprezentanții Penitenciarului Baia Mare au organizat acțiuni de prevenire a criminalității și de reintegrare socială a deținuților, la care au participat aproximațiv 450 de elevi. O astfel de activitate s-a desfășurat și ieri, 11 iunie 2024, unde au fost  prezenți un număr de 26 de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare. Persoanele private de libertate au avut rolul de speaker motivațional, prezentând liceenilor o parte a valorilor sociale lezate prin comiterea infracțiunile pentru care au ajuns în spatele gratiilor.

Organizatorii au convingerea că astfel de acțiuni, în care puterea „antiexemplului” asumată și ghidată către specialiștii sectorului de reintegrare socială și consiliere psihologică, și-a atins obiectivul. Elevii au fost conectați pe viu, la rezultatul efectelor negative pe care le au comportamentele antisociale în viețile deținuților.

Partenerii acțiunii au fost: Inspectoratului De Poliție Județean Maramureș și Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu