Share
18 ani de la debutul lui Lionel Messi la FC Barcelona – Recordurile fantastice ale argentinianului în tricoul blau-grana

18 ani de la debutul lui Lionel Messi la FC Barcelona – Recordurile fantastice ale argentinianului în tricoul blau-grana

Duminică s-au împlinit 18 ani de când Lionel Messi a pășit pe scena fotbalului mare în tricoul celor de la FC Barcelona, iar de atunci fotbalistul a revoluționat acest sport și a stabilit recorduri greu de egalat, arată hotnews.ro.

Lionel Messi, 18 ani de magie

Data de 16 octombrie 2004 este un adevărat reper pentru ceea ce reprezintă fotbalul în ziua de astăzi, ținând cont de faptul că în acea zi sportul acesta făcea cunoștință cu cel care și-a croit drum spre vârful piramidei, Lionel Messi.

Se întâmpla într-un meci din Primera Division, în derby-ul Cataluniei, cu Espanyol Barcelona. În fața a 34.400 de spectatori, tânărul argentinian (17 ani, 3 luni și 22 zile) era introdus pe teren în minutul 82 al partidei, în locul lui Deco, la scorul de 1-0 pentru Barcelona.

Nu a reușit să influențeze rezultatul final al partidei, dar a fost imediat remarcat de specialiștii care au sesizat atingerea fină pe care acesta o avea.

Primul gol în tricoul „blaugrana” a venit într-un meci cu Albacete, când Messi a înscris cu un lob superb.

Messi, recorduri greu de egalat

Pe lângă faptul că a fost un adevărat lider la Barcelona și că până și în prezent este un fotbalist de top, Messi a stabilit câteva recorduri care vor sta cu siguranță în picioare pentru o lungă perioadă de timp.

1. Fotbalistul care în acest moment evoluează pentru Paris Saint Germain este jucătorul cu cele mai multe hat-trick-uri din istoria UEFA Champions League, 8 la număr.

2. Messi este jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în grupele Ligii Campionilor: 77.

3. Lionel Messi este fotbalistul cu cele mai multe selecții în tricoul „pumelor”: 164.

4. Sportivul cu cele mai multe Ghete de Aur câștigate: 6.

5. Messi deține de asemenea recordul pentru cele mai multe reușite în tricoul unei singure echipe, 672.

6. Are cele mai multe hat-trick-uri marcate in La Liga Santander: 36.

7. Cele mai multe goluri înscrise într-un an calendaristic, 91. Precedentul record era deținut de Gerd Muller.

8. Messi este în fruntea La Liga Santander la capitolul goluri, fiind liderul suprem cu 474 reușite.

9. Totodată, Lionel Messi este fotbalistul cu cele mai multe assist-uri din istoria campionatului Spaniei (192), dar și jucătorul cu cele mai multe goluri într-un singur sezon de La Liga (50).

10. Evident, cel mai important record stabilit de Messi este în privința Balonului de Aur, având 7 câștigate în total.

Messi, lider absolut și în „El Clasico”

Fără Lionel Messi, cel mai important și așteptat meci din Spania nu mai este la fel. De când a părăsit Barcelona, în vara anului 2021, recordul argentinianului în confruntările cu Real Madrid rămâne încă de neatins.

Fostul decar al Barcelonei a înscris nu mai puțin de 26 goluri în poarta marii rivale și este lider absolut în acest clasament. Pe locul 2 în acest top este Cristiano Ronaldo, cu 18 reușite, iar podiumul este completat de Alfredo Di Stefano, care a marcat tot de 18 ori pentru „albi”, mai arată sursa citată în acest articol.

Messi, debutul la FC Barcelona

Messi, primul gol în tricoul Barcelonei

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu