Share
164.000 de teste rapide au ajuns în Maramureș; Acestea vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar

164.000 de teste rapide au ajuns în Maramureș; Acestea vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar

Sâmbătă, 27 noiembrie, au fost primite la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș 164.000 de teste rapide antigen SARS-CoV-2.

Acestea vor fi distribuite, în cursul zilei de luni, 29 noiembrie, către unitățile de învățământ preuniversitar din județul Maramureș, urmând a fi utilizate pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din școli și grădinițe. Scopul acțiunii este de a asigura monitorizarea permanentă și eficientă a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ.

„Toți factorii implicați în procesul instructiv-educativ sunt invitați să sprijine activitatea de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus, astfel ca elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, pentru ca actul educațional să se deruleze normal.

Cerintele de perfor­manță și de reglementare au fost elaborate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM). Licitația a fost organizată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC)” – transmite ISJ Maramureș.

Lasă un comentariu