Share
15 ianuarie: La Catedrala Episcopală din Baia Mare se va oficia Slujba Parastasului pentru poetul Mihai Eminescu

15 ianuarie: La Catedrala Episcopală din Baia Mare se va oficia Slujba Parastasului pentru poetul Mihai Eminescu

Vineri, 15 ianuarie, se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu – data de 15 ianuarie fiind aleasă ca Zi a Culturii Naționale, stabilită prin Legea Nr. 238 din 7 decembrie 2010.

Cu acest prilej, la îndemnul și cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită și în Eparhia noastră.

Astfel, vineri, 15 ianuarie, de la ora 09:00, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului va oficia Slujba Parastasului pentru poetul Mihai Eminescu.

De asemenea, din cauza pandemiei de coronavirus și a reglementărilor în vigoare, la orele de Religie și orele de curs desfășurate în mediul online, părinții profesori de specialitate și profesorii de Religie sunt îndemnați ca împreună cu elevii, seminariștii și studenții teologi să recite poezii din opera ilustrului nostru poet Mihai Eminescu – luceafărul poeziei românești, evocând astfel personalitatea scriitorului, ca zi de reflecţie asupra culturii și limbii române.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu