Share
12 august – Ziua internaţională a tineretului; PS Iustin: „Tinerii noștri sunt Biserica și viitorul creștin al României”

12 august – Ziua internaţională a tineretului; PS Iustin: „Tinerii noștri sunt Biserica și viitorul creștin al României”

În 1999, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a aprobat recomandarea făcută de Conferinţa mondială a miniştrilor responsabili pentru Tineret ca 12 august să fie declarată Ziua internaţională a tineretului.

Potrivit ONU, Ziua internaţională a tineretului reprezintă un prilej de a sărbători şi a integra vocile, acţiunile şi iniţiativele tinerilor, precum şi implicarea lor semnificativă, universală şi echitabilă. Marcarea acestei zile va fi reprezentată de o discuţie gen podcast, alături de evenimente organizate independent în întreaga lume, care recunosc importanţa participării tinerilor la viaţa şi procesele politice, economice şi sociale.

Despre tineri, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului spunea în septembrie 2018:

„Tinerii noștri sunt Biserica și viitorul creștin al României pentru că ei iubesc școala adevărată, creștină și Biserica lui Hristos, cu toată fidelitatea și credința lor”.

Amintim faptul că a Baia Mare a avut loc, pentru prima dată, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, în anul 2013, o adevărată premieră națională, a tinerilor ortodocși din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, apoi, în 2014, prima Întâlnire Națională a Tinerilor Ortodocși din toată țara, cu peste 3.400 de participanți, cu participare internațională din 14 țări, ca apoi, în 2015, să aibă loc, după prototipul băimarean, Întâlnirea Națională a Tinerilor Ortodocși de la Cluj-Napoca. Au urmat, apoi, întâlnirile naționale de la București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).

L.C.H.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu