Share
Zeci de mii de pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Zeci de mii de pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat numai vineri  peste 35.300 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 413.450 de lei. În urma acțiunilor, trei români și un ucrainean sunt cercetați pentru contrabandă, iar trei autoturisme au fost indisponibilizate.

Astfel, în mașina unui tânăr de 27 de ani, lucrătorii PTF Petea au găsit, în două spații special amenajate în portbagajul și în pragurile autoturismului, 2.720 de pachete cu țigări ucrainene.

La rândul lor, polițiștii din cadrul PF Valea Vișeului au oprit la control o autoutilitară condusă de un maramureșean de 53 de ani. În 6 cutii cu prăjituri oamenii legii nu au găsit dulciuri, ci țigări de contrabandă, 1.151 de pachete. Tot lucrătorii Sectorului PF Valea Vișeului au prins la graniță un copil de 14 ani, ucrainean, care căra două rucsacuri și două sacoșe pline de țigări (444 de pachete cu totul). Minorul a fost dus la sediul Poliției de Frontieră. Câteva ore mai târziu, în Valea Vișeului, un șofer a încercat să îi evite pe polițiștii de frontieră. S-a trecut la urmărirea acestuia, iar la scurt timp autoturismul a fost descoperit abandonat și avariat, înăuntru fiind descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană (15.495 de pachete).

În ceea ce-i privește, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au identificat în trafic un autoturism de teren despre care existau date că transportă țigări de contrabandă. Șoferul nu a vrut să oprească, polițiștii de frontieră l-au urmărit, au tras focuri de avertisment și spre pneuri, iar până la urmă au găsit mașina abandonată, cu 15.500 de pachete de țigări de contrabandă. Acum se încearcă găsirea contrabandiștilor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu