Share
Zece ani cu SMURD Maramureș (GALERIE FOTO)

Zece ani cu SMURD Maramureș (GALERIE FOTO)

Astăzi , 8 ianuarie, se împlinesc 10 ani de la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Maramureş, cu patru echipaje:

  • unul de Terapie Intensivă Mobilă – TIM, în cadrul Detașamentului de Pompieri Baia Mare;
  • trei de prim ajutor calificat – EPA, la Detașamentele de Pompieri Baia Mare și Sighetu Marmației, respectiv Secția de Pompieri Vișeu de Sus.

Personalul SMURD Maramureş a primit „botezul focului” încă din primele clipe de funcţionare a serviciului, fiind chemat în ajutor la un accident rutier cu nouă victime, petrecut în apropiere de Cavnic. Echipajele SMURD – unul de terapie intensivă şi unul de prim ajutor – au plecat direct de la ceremonia de inaugurare, care urma să înceapă pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

Şi la SMURD Vişeu de Sus alarma a sunat chiar în timpul ceremoniei oficiale de inaugurare a serviciului. Pompierii paramedici au salvat atunci un bărbat cu fracturi la picioare care căzuse între stânci, într-o zonă greu accesibilă, la circa 15 kilometri de oraş. După ce salvatorii l-au purtat cu targa pe o distanţă de câţiva kilometri, bărbatul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus.

De atunci, alte cinci echipaje de prim ajutor calificat au fost operaționalizate în cadrul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș, Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă, Gărzii nr. 2 de Intervenție Fărcașa, Gărzii nr. 2 de Intervenție Borșa, respectiv în cadrul punctelor de lucru Cavnic și Șomcuta Mare.

„În cei zece ani de activitate, medicii, asistenţii şi pompierii paramedici SMURD au intrat în conştiinţa maramureşenilor ca simboluri ale speranţei, ale ajutorului venit rapid în cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie”, precizează reprezentanții ISU Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu