Share
Weekend cu multe infracțiuni și accidente rutiere; Cinci persoane au ajuns la spital

Weekend cu multe infracțiuni și accidente rutiere; Cinci persoane au ajuns la spital

În acest weekend, polițiștii maramureșeni au depistat mulți bărbați care au comis infracțiuni rutiere. Unii dintre ei aveau alcoolemie, alții erau fără permis ș.a. De asemenea, multe accidente s-au petrecut pe drumurile din județul nostru.

  • La data de 22 august, polițiștii Serviciului Rutier și din Șomcuta Mare au identificat în trafic, respectiv pe D.N. 18, în Vișeu de Sus, și pe D.J.182B, în localitatea Tulghieș, doi bărbați de 41 și 56 de ani, din Cluj-Napoca și Baia Mare.

Polițiștii au testat ambii conducători auto cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 41 de ani din Cluj-Napoca și 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 56 de ani din Baia Mare.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  • În noaptea de 22 spre 23 august, polițiștii rutieri din Sighetu Marmației au oprit pentru control un autoturism pe strada Avram Iancu, la volanul căruia au identificat un tânăr de 27 de ani, din Rona de Jos.

Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul de 27 de ani avea dreptul de a conduce reținut.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  • Un alt tânăr de 22 de ani, din Vadu Izei, a fost identificat de polițiști, pe strada 9 Mai din Sighetu Marmației, în timp ce se afla la volanul unui autoturism fără a deține permis de conducere, în urma intrării în coliziune cu un alt participant la trafic.

Pe numele tânărului de 22 de ani polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost sancționat contravențional pentru neacordare de prioritate conform O.U.G. 195 din 2002.

  • Sâmbătă, în jurul orei 20.00, polițiștii din Dragomirești și Bogdan Vodă, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa din direcția comunei Ieud înspre orașul Dragomirești.

La volanul acestuia, polițiștii au identificat un bărbat de 33 de ani, din Dragomirești.

În urma activităților de verificare efectuate de polițiști, s-a constatat că autoturismul în cauză are inspecția tehnică provizorie expirată, iar permisul de conducere prezentat de conducătorul auto nu prezintă elementele de siguranţă ale unui document emis de statul emitent.

Polițiștii au procedat la ridicarea, pe bază de dovadă, a permisului de conducere în cauză.

În continuare, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  •  Sâmbătă, 21 august, la ora 00.34, polițiștii din Ocna Șugatag au fost sesizați de un tânăr de 26 de ani, din Giulești, despre faptul că a avut loc un eveniment rutier soldat cu două victime.

La fața locului, polițiștii au constatat că un tânăr de 22 de ani, din Ocna Șugatag, aflat la volanul unui autoturism pe D.N. 18, în satul Giulești, a intrat în coliziune cu un gard din beton din dreptul unui imobil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a pasagerului din dreapta față, respectiv o tânără de 18 ani, din Ocna Șugatag. Ambii au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

  • Duminică, 22 august, la ora 21.20, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Victoriei.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că un tânăr de 19 ani, din Ilba, aflat la volanul unui autoturism, care circula din direcția bulevardului Decebal înspre strada Ion Luca Caragiale, iar la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Baia Mare.

În urma impactului a rezultat  vătămarea corporală a unuia din conducătorii auto, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul de 34 de ani nu a rămas internat.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

  • La data de 20 august, la ora 17:35, polițiștii din Baia Sprie au intervenit la un accident rutier produs pe D.N.18 spre Pasul Gutin.

La fața locului polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 25 ani, din Satu Mare, a condus o motocicletă dinspre Sighetu Marmației înspre Baia Sprie, iar la un moment dat a părăsit sensul de mers și a intrat în coliziune cu un copac.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, fiind transportat la spital de către un echipaj SMURD în vederea acordării de îngrijiri medicale.

De asemenea, motociclistul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero.

În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

  • Tot duminică, 22 august, la ora 05:51, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident rutier produs pe D.N.1 C, în localitatea Recea.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 38 de ani, din Suceava, a condus o autoutilitară, iar la un moment dat a părăsit partea carosabilă oprindu-se într-o bornă kilometrică.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere de 56 de ani, aflată în autoutilitară, aceasta fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu