Share
Urmărire în trafic: contrabandist prins după ce a trecut cu mașina printr-un gard

Urmărire în trafic: contrabandist prins după ce a trecut cu mașina printr-un gard

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfășurat, în ultimele 24 de ore mai multe acțiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări, în urma cărora au descoperit aproape 44.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Sâmbătă, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat pe drumul care face legătura între localitățile Petrova și Strâmtura două autoturisme care se deplasau cu mare viteză. Poliţistii de frontieră au făcut semnalele regulamentare pentru a opri mașinile, însă șoferii acestora nu i-au luat în seamă. La scurt timp conducătorul unuia dintre autoturisme a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil, a trecut printr-un gard și s-a oprit în curtea unei case. Șoferul, un maramureșean de 28 de ani, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Avea o alcoolemie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. În apropiere a fost descoperită abandonată a doua mașină. În ambele autoturisme s-au găsit în total 32.989 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 386.000 de lei.

La rândul lor, polițiștii de frontieră de la Sectorul Brodina au observat, tot sâmbătă, la graniță mai mulți bărbați care cărau baxuri. Somați să se oprească, cei în cauză s-au făcut nevăzuți. La fața locului au fost descoperite 8 colete care conțineau 6.730 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 140.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmației au descoperit în apropierea graniței mai multe colete care conțineau 4.000 de pachete cu ţigări în valoare de 46.800 lei. Și acestea au fost confiscate.

Publicat în:

Lasă un comentariu