Share
Urmări ultraj: Bărbatul care a luat doi polițiști la bătaie, în Berbești, pentru că l-au legitimat, a fost trimis în judecată.

Urmări ultraj: Bărbatul care a luat doi polițiști la bătaie, în Berbești, pentru că l-au legitimat, a fost trimis în judecată.

Urmări în cazul ultrajului din Berbești, înregistrat la începutul lunii în curs, la miezul nopții de 1 spre 2 aprilie.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CVC – faţă de care a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar – pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prevăzute de: art. 257 alin.1 şi 4 Cod penal raportat la art. 193 alin.1 Cod penal; art. 257 alin.1 şi 4 cod penal raportat la art. 193 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

În fapt, prin rechizitoriul întocmit de oamenii legii, în sarcina inculpatului s-a reţinut că în noaptea de 1/2 aprilie 2020, în jurul orei 00.00, în timp ce se deplasa împreună cu alte două persoane pe DN 19, pe raza localităţii Berbeşti a fost oprit de către o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţia Rurală Ocna Şugatag care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu efectua verificări privind respectarea măsurilor dispuse prin Ordonanţa militară nr. 3 / 2020.

Solicitându-i-se actul de identitate şi declaraţia pe propria răspundere privind motivele pentru care a părăsit domiciliul, inculpatul nu a prezentat aceste înscrisuri şi a avut un comportament faţă de agenţii de poliţie. A exercitat acte de violenţă asupra acestora, iar unul dintre lucrătorii de poliţie, în urma agresiunii comise de către inculpat, a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare un număr de 12 – 14 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

Oamenii legii au făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei prin rechizitoriu, pentru judecarea cauzei, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul.

C.Ț.

Citește și

Ultraj în Maramureș: Un bărbat din Berbești a luat la bătaie doi polițiști care l-au legitimat, pe stradă, la miezul nopții


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu