Share
Ultraj în Maramureș: Un bărbat din Berbești a luat la bătaie doi polițiști care l-au legitimat, pe stradă, la miezul nopții

Ultraj în Maramureș: Un bărbat din Berbești a luat la bătaie doi polițiști care l-au legitimat, pe stradă, la miezul nopții

Situație atipică în satul Berbești, comuna Giulești, în contextul verificării modului în care sunt respectate Ordonanțele Militare în Maramureș. Un individ a luat la bătaie doi polițiști care își făceau datoria de a controla pe cei care își pierd nopțile nerespectând distanțarea socială.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la data de 2 aprilie 2020, un dosar penal având ca obiect săvârşirea a două infracţiuni de ultraj, fapte prevăzute şi ped. de art. 257, alin. 1 şi 4 Cod penal rap. la art. 193 alin.1 din Codul penal, constând în aceea că în noaptea de 1/2 aprilie, în jurul orelor 00.00, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Berbeşti, a observat trei persoane care se aflau în faţa imobilului cu nr. 500.

Agenţii de poliţie au procedat la legitimarea celor trei persoane, verificându-se totodată dacă persoanele respective deţin declaraţii pe proprie răspundere în conformitate cu Ordonanţa militară nr. 3/2020, moment în care una dintre persoanele legitimate a devenit recalcitrantă, exercitând acte de violenţă asupra celor doi agenţi care efectuau verificările. În cauză, la data de 3 aprilie 2020, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciare pentru o perioadă de 60 zile, faţă de numitul C.V.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj prevăzute de art. 257, alin. 1 şi 4 Cod penal rap. la art. 193 alin.1 din Codul penal şi art. 257, alin. 1 şi 4 Cod penal rap. la art. 193 alin. 2 din Codul penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Oamenii legii au precizat faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu