Share
80 de hectare de vegetație alpină uscată au ars pe Vârful Țiganu (GALERIE FOTO)

80 de hectare de vegetație alpină uscată au ars pe Vârful Țiganu (GALERIE FOTO)

Cu 11 incendii diverse au avut de luptat pompierii maramureșeni în ultimul weekend (12-14 octombrie).

Incendii de vegetație uscată. În Tăuții de Sus (vineri; au ars circa 0,15 hectare de vegetație) ●Tămaia (sâmbătă; circa 0,7 ha) ● în Baia Mare, str Păltinișului (sâmbătă, circa 0,1 ha) ● Vârful Țiganu (duminică; au ars circa 80 de hectare de vegetație uscată alpină).  Nu se cunoaște cauza incendiului, dar având în vedere că Vf. Țiganu este situat în apropiere de Cabana Agriș și cascada Strungi, este posibil  să fi pornit de la un foc aprins de drumeți (imaginile sunt de la acest incendiu de vegetație).

Incendii la mașini. Pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare (vineri) și Coștiui (sâmbătă). Flăcările au distrus elementele combustibile din compartimentul motor.

Incendii de depozite furajere.  În Vadu Izei (vineri; au  ars 1500 kg de fân dintr-un șopron) ● în Coruia (vineri; au ars 5 tone de fân, 10 mc de lemn de foc, 1 mc de scândură și 80 mp din acoperișul de lemn al depozitului de furaje) ● în Rona de Sus (duminică; flăcările au distrus șopronul din lemn și 10 tone de fân)

Incendii de deșeuri menajere. În Baia Mare: vineri – au ars 200 kg de deșeuri menajere ● sâmbătă, între blocurile de pe Aleea Jupiter, au ars 250 kg de deșeuri menajere.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu