Share
Turist decedat în Pietrosul Rodnei

Turist decedat în Pietrosul Rodnei

Un turist din Deva, în vârstă de 68 de ani, a decedat la Pietrosul Rodnei în urma unui stop cardio-respirator. Victima a fost resuscitată de către soția acestuia și de alți trecători până la sosirea salvatorilor montani. Aceștia l-au resuscitat aproximativ 45 de minutr, din păcate fără nici un rezultat. Decesul a fost constatat după aproape 2 ore de resuscitare de către asistenta medicală sosită la fața locului.

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) şi Consiliul Serviciilor Publice Salvamont a centralizat activitatea aferentă lunii iunie de la cele 42 de structuri judeţene sau locale salvamont din cele 24 de judeţe are au activitate de salvare montană în țara noastră, iar bilanțul a fost cam bogat la categoria accidentați și decedați pe munte.

Zilnic, 250 – 300 de salvamontişti s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în zonele de practicare intensivă a sporturilor montane, în punctele medicale şi de intervenţie din circa 90 de posturi şi baze salvamont.

În iunie 2019, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 996 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 1.102 de persoane. Dintre acestea, 422 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, iar 16 persoane –  elicopterelor de salvare SMURD-IGAV. 15 persoane au decedat pe munte.

Foto: arhivă Salvamont

Publicat în:

Lasă un comentariu