Share
Tragedia din centrul Băii Mari: Șoferul vinovat de accident ar fi fost testat pozitiv la cocaină! Cum s-a produs tragedia, explicațiile specialiștilor (FOTO)

Tragedia din centrul Băii Mari: Șoferul vinovat de accident ar fi fost testat pozitiv la cocaină! Cum s-a produs tragedia, explicațiile specialiștilor (FOTO)

Apar noi informații despre tragedia care a șocat municipiul Baia Mare chiar în ziua de Crăciun. Conform unor surse, cel vinovat de producerea accidentului ar fi consumat substanțe interzise, mai exact cocaină. El va ajunge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Să refacem firul evenimentelor! Vineri, 25 decembrie, ora 15.00, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privirea la producerea unui accident rutier, produs pe Bulevardul Traian din municipiu.

„Din cercetările efectuate la fața locului a reieșit că un bărbat, de 31 de ani, din județul Sălaj, ar fi condus un autoturism, iar la un moment dat, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi acroșat trei pietoni și un autoturism care staționa (n.red. – adică un taximetru). În urma impactului, au decedat doi dintre pietoni, iar al treilea a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Persoana care se afla la volanul autoturismului parcat, un tânăr, de 27 ani, a suferit leziuni corporale, fiind transportat la spital, pentru investigații medicale. Șoferul de 31 de ani a suferit și el vătămări corporale, fiind transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiindu-i recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor psihoactive. Polițiștii continuă cercetările în acest caz”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

Conform surselor noastre, individul vinovat de tragedie este originar din Jibou, Sălaj, trăiește în Baia Mare și ar fi fost elev al Liceului Teologic. A fost angajat al unei firme de catering. Înainte de tragedie el nu consumase alcool, însă a reieșit din analizele de specialitate, că ar fi consumat… cocaină și posibil și cannabis. În plus, acul vitezometrului s-ar fi oprit la 100 km/h. Conform unor surse, are un trecut zbuciumat. Nu ar fi la primul accident produs (însă niciodată atât de grav) și ar fi avut, în trecut, o condamnare, însă cu suspendare. Acesta a fost reținut vineri, fiind prezentat sâmbătă instanței, cu propunere de arestare preventivă, cerere acceptată de instanță. În ceea ce-i privește victimele, cei trei intenționau să se urce în taxi, pentru a merge la colindat. Nu au mai apucat, întrucât șoferul din Sălaj le-a curmat viața la doi dintre ei (25 și 31 ani). Să mai spunem că, în timp ce se efectuau cercetările la fața locului, a mai avut loc un accident rutier din cauza neatenției, însă acesta a fost soldat numai cu pagube materiale. În plus, ar trebui precizat și faptul că locul unde s-a produs tragedia a fost transformat în altar, în sensul în care au fost așezate candele în memoria celor doi tineri a căror viață a fost curmată mult prea repede. Vom reveni cu detalii!

C.Ț.

Lasă un comentariu