Share
TERIFIANT. Minore exploatate sexual în Baia Mare; cele sub 14 ani doar pentru sex oral

TERIFIANT. Minore exploatate sexual în Baia Mare; cele sub 14 ani doar pentru sex oral

O percheziţie auto şi trei domiciliare au avut loc, azi, în Baia Mare, la persoane bănuite de trafic de minori, viol, act sexual cu un minor și lipsire de libertate în mod ilegal. Cercetările au arătat că toate cele trei persoane vizate ar fi recrutat şi exploatat sexual mai multe minore, folosind violenţe fizice şi verbale. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe telefoane mobile şi agende, în vederea continuării cercetărilor. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul  Biroul Teritorial (BT) DIICOT Maramureş, pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale.

 Violate primăvara, în primăvara vieții lor 

Firele duc în primăvara anului trecut, când s-a început cu recrutarea minorelor. Mediul de recrutare și metodele sunt cele clasice. ”Exploatatorii” s-au orientat spre minore vulnerabile, provenind din familii dezorganizate, cărora le lipsea suportul emoțional dat de familie. Și au profitat de vârsta lor fragedă și  imposibilitatea acestora de a-și exprima liber voința. Prin abuz de autoritate le sileau să întrețină relații sexuale. Pentru a evita probleme majore cu legea din cauza minorelor cu vârsta sub 14 ani, acestea erau obligate doar la acte sexuale orale.

Metodele de racolare au fost cele practicate de regulă de rețelele de prostituție ● Metoda ”loverboy”.  Suspecții promiteau facilitarea prieteniilor dintre minore şi băieţi din anturajul lor, pentru care minorele manifestau afecţiune. La vârsta și lipsa lor de experiență ajungeau să se îndrăgostească și să accepte situația în numele iubirii ● Metoda violentă, constând, în principiu din sechestrare, bătăi și chiar amenințări cu moartea și inducerea de teamă ● Metoda psihologică: promisiunea unui trai fără griji sau a plecării în străinătate

 18 luni de sclavie sexuală și calvar

Cu această din urmă metodă s-a început, în martie 2017. Unul dintre suspecți a atras două minore, de 16 și 17 ani, promițându-le că la va duce în Germania. Mai întâi le-a luats într-un imobil din Baia Mare, să le facă instructajul. Asta a însemnat viol și releții intime pentru a le învăţa cum să se comporte cu clienţii în timpul actului sexual. Apoi plasarea la cunoscuți pentru avantaje materiale. Astfel, suspectul își achita în natură chiria și taxele le întreținere către proprietarul imobilului în  care a dus fetele, acestea fiind obligate să întrețină raporturi sexuale cu acesta (astfel și proprietarul a devenit suspect). De atunci și până la zi, alte patru minore cu vârste între 11 și 15 ani au fost obligate să se prostitueze (fie și numai prin raporturi sexuale orale, care să nu poată fi demonstrate de examinările medicale). Faptul că acţiunea de azi a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, indică și de unde ar proveni unele dintre minorele exploatate sexual.

Perchezițiile au fost efectuate, sub supravegherea procurorului BT DIICOT Maramureş, de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu