Share
Situație cel puțin ciudată: Pui de căprioară ținut captiv la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Petrova (FOTO)

Situație cel puțin ciudată: Pui de căprioară ținut captiv la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Petrova (FOTO)

O sesizare mai puțin obișnuită a ajuns în atenția polițiștilor maramureșeni. La Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din comuna Petrova se afla un pui de căprioară ținut în captivitate.

Cei care au descoperit situația au arătat că micuțul patruped era ținut în condiții improprii.

“Bună ziua! Va rog sa distribuiți. Poate ajunge unde trebuie. La jumătatea drumului dintre Borsa si Sighetul Marmației am facut o oprire la Mănăstirea Izvorul Tamaduirii. E un indicator care arată drumul spre mănăstire. Cand am plecat de acolo am observat sufletul asta tinut captiv într-un tarc înghesuit. Am întrebat un călugăr de ce il tin in captivitate si mi-a răspuns că asa crede de cuviinta staretul. Tin sa mentionez ca puiul avea diaree si roiau muștele in jurul lui”, a scris Roxana Andreea.

Polițiștii maramureșeni s-au deplasat joi la fața locului. „Ieri, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Leordina au fost sesizați cu privire la faptul că la o mănăstire este ținut în captivitate un pui de căprioară. Polițiștii Secției 4 s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă și au cerut sprijin polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În fapt s-a constatat că un pui de căprioară era ținut într-un țarc situat în apropierea unei clădiri din complexul monahal. Puiul de căprioară a fost predat unei asociații de protecție a animalelor și transportat de la fața locului de către membrii acesteia. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu