Share
Sfaturile polițiștilor maramureșeni pentru un weekend prelungit fără incidente

Sfaturile polițiștilor maramureșeni pentru un weekend prelungit fără incidente

Acest sfârșit de săptămână are o încărcătură spirituală deosebită, cu participări numeroase în locașurile de cult și cu mai mult timp liber care invită la ieșiri, plimbări, călătorii, drumeții.

Astfel, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a luat o serie de măsuri în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea oricăror situaţii de risc la adresa cetăţenilor.

Vor fi instituite filtre pe principalele artere rutiere și la intrările/ieșirile în/din municipii, pentru controlul respectării prevederilor legislației rutiere.

Vor fi intensificate acţiunile de patrulare în gări/autogări şi pe celelalte mijloace de transport în comun cunoscute cu un aflux ridicat de persoane.

Se va asigura o prezență activă a polițiștilor pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, staţiunile turistice, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

Se vor intensifica activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă în zona lăcaşurilor de cult şi de desfăşurare a activităţilor, precum şi monitorizarea stărilor conflictuale.

De asemenea, se vor intensifica activităţile informative în zonele şi mediile pretabile comiterii de fapte antisociale.

Totodată, se vor întreprinde demersurile necesare pentru intensificarea mediatizării activităţilor preventive desfăşurate de efectivele de poliţie rutieră, precum şi a recomandărilor destinate conducătorilor auto.

Pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni contra patrimoniului și a celor comise cu violență, polițiștii de prevenire vă reamintesc câteva măsuri eficiente în evitarea acestora.

  • Bunurile personale de valoare, cum este portmoneul și telefonul mobil este bine să le țineți într-un buzunar prevăzut cu fermoar sau în interiorul hainei.
  • Dacă vă deplasați cu mașina, manifestați un comportament adecvat în trafic, calmul și respectul față de celorlalți participanți la trafic vă vor feri de mult disconfort și veți fi în siguranță. Iar când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva momente, evitați să lăsați bunuri la vedere în habitaclu, portierele neasigurate sau geamurile deschise.
  • De asemenea când plecați de acasă asigurați-vă ușa casei, ferestrele și nu lăsați la îndemâna hoților cheile de la casă (sub preșul de la ușă, într-un ghiveci, într-un pantof, etc.).
  • Totodată, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-Cov. 2, folosiți masca, dezinfectantul și păstrați distanța socială în lăcașele de cult și zonele aglomerate, cum sunt piețele, stațiile de autobuz, etc.
  • Un alt sfat din partea polițiștilor este să aveți grijă la cantitatea de alcool consumată pentru a evita conflictele de orice fel.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu