Share
Serialul contrabanda: baxuri de țigări cărate în cârcă, împușcături la graniță și doi inși prinși

Serialul contrabanda: baxuri de țigări cărate în cârcă, împușcături la graniță și doi inși prinși

Un echipaj al Punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus – structură a ITPF Sighetu Marmației – a observat joi, în apropierea graniței, mai mulți bărbați care cărau în cârcă baxuri cu țigări. Doi dintre aceștia au fost prinși. E vorba de doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 23 și 27 de ani. Polițiștii de frontieră au descoperit la fața locului 7.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.900 de lei.

Aceeași scenă a putut fi văzută și în PTF Brodina – bărbați care transportau colete cu țigări ucrainene. De data aceasta deznodământul a fost altul. N-a fost reținut niciun contrabandist, chiar dacă s-au tras și niște focuri de avertisment. S-au reținut, în schimb, țigările abandonate: 12.400 de pachete, în valoare de 145.100 de lei.

Cu o zi înainte, un echipaj mobil de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a oprit în trafic, pentru control, în Petrova, un Volkswagen Golf la volanul căruia se afla un maramureșean de 38 de ani. Polițiștii au găsit în bagajele bărbatului 450 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.200 de lei. Tot în aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret – ITPF Sighetu Marmației s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean de 54 de ani. Într-un spațiu special amenajat în bara din față și în bordul mașinii sale au fost găsite 120 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Țigările au fost confiscate, iar şoferul a fost amendat cu 5.000 de lei.

Rivulus Dominarum

Publicat în:

Lasă un comentariu