Share
Scandalul nunții din Bihor cu maramureșeni invitați: DSP Bihor trebuie să trimită lista nuntașilor la DSP Maramureș

Scandalul nunții din Bihor cu maramureșeni invitați: DSP Bihor trebuie să trimită lista nuntașilor la DSP Maramureș

Mai multe echipaje de poliţişti, coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat, joi seara, mai multe percheziţii la locuinţele mirilor şi ale părinţilor acestora, precum şi la Opera Events, a notat bihon.ro.

Întrucât organizatorii nunţii de sâmbătă, 10 octombrie 2020, au refuzat să ofere detalii legate de invitaţi, anchetatorii caută dovezi legate de cei peste 350 de participanţi la nunta de sâmbăta trecută. Aceştia verifică fotografii, înregistrări, liste de invitaţi, notiţe, calculatoare în dosarul penal deschis pe numele mirelui pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

,,Sunt în desfăşurare, simultan, patru percheziţii în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii bihoreni sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea”, a declarat Ioana Lascău, purtător de cuvînt al Poliţiei Bihor.

În timpul percheziţiilor la vila lui Boc, a fost chemat şi un echipaj SMURD Bihor. Personalul medical a fost solicitat să acorde ajutor specializat soţiei lui Eugen Boc, care se pare că ar fi făcut atac de panică, atunci când şi-a văzut casa percheziţionată. Eugen Boc, fostul adjunct al Poliţiei Bihor a declarat, într-un interviu pentru bihorjust.ro că din partea miresei invitaţii au sosit din Maramureş, fără să fi confirmat participarea. Însă, a precizat Boc pentru bihorjust.ro, nuntaşii maramureşeni au plecat înainte ca echipele de control să fi ajuns la restaurant.

„Au venit cu darul, s-au urcat în microbuze şi au plecat spre casă. Alţii au plecat la sosirea poliţiştilor, fiind legitimaţi la ieşire”, scrie bihorjust.ro, citându-l pe comisarul în rezervă, Eugen Boc.

Acest fapt îngreunează ancheta epidemiologică, întrucât nu se ştie numărul exact al participanţilor. Presa bihoreană reamintește faptul că la nuntă au fost invitate 356 de persoane, în condiţiile în care limita impusă era de 50 de persoane în interior şi 100 pe terasă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea i-a deschis mirelui un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Opera Events a fost amendată cu 15.000 de lei.

Luni, tinerii căsătoriţi au solicitat testarea pentru Covid 19. Testul mirelui a ieşit negativ, însă mireasa, farmacistă la Spitalul Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, a fost confirmată cu Covid 19. Ambii s-au autoizolat în casă, însă joi, 15 octombrie 2020, mireasa, prin împuternicire avocaţială, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bihor ,,să dispună de urgenţă retestarea sa”, într-o unitate medicală privată.

,,Precizez că un test pe care l-am efectuat din proprie inițiativă a avut rezultat pozitiv. Având în vedere că nici eu, niciun alt membru al familiei nu prezentăm vreun simptom, luând totodată toate măsurile de prevenție recomandate de autorități, rezultatul nu poate fi decât fals pozitiv”, se arată în cererea miresei, conform bihon.ro.

Reprezentanții CJSU Maramureș au declarat, pentru DirectMM.ro, faptul că ancheta epidemiologică este în derulare, fiind realizată de DSP Bihor. Odată ce vor fi identificate persoanele participante, instituția bihoreană trimite lista la DSP Maramureș. Mai departe, se va decide câte persoane și care sunt acelea care trebuie să se autoizoleze după eveniment. Ar trebui spus și faptul că participanții maramureșeni ar fi din zona Borșa. Vom reveni cu detalii!

DirectMM.ro

Foto – captură stirileprotv.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu