Share
Rona de Sus: Țigări de contrabandă și cannabis au fost descoperite într-un imobil nelocuit

Rona de Sus: Țigări de contrabandă și cannabis au fost descoperite într-un imobil nelocuit

În data de 17 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, oamenii legii s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcție, de pe raza localităţii Rona de Sus, unde aveau date că se află depozitată o  cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă.

Polițiștii au descoperit în interiorul imobilului 11 colete ce conțineau țigări de contrabandă, un ambalaj sferic învelit în staniol ce conținea o substanță  de culoare verde-oliv cu miros înțepător specific cannabisului, precum și două plante de dimensiuni mici, posibil tot cannabis.

Cu ocazia celor constatate, țigările au fost transportate la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.970 pachete de ţigări, de provenienţă Duty Free, iar plantele și substanța verde-oliv au fost preluate de lucrătorii din cadrul S.C.C.O Maramureș în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 93.249 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

Publicat în:

Lasă un comentariu