Share
Răzbunare pedepsită: Un bărbat din Seini a incendiat locuința concubinei sale, în urma unui conflict. Flăcările au făcut prăpăd

Răzbunare pedepsită: Un bărbat din Seini a incendiat locuința concubinei sale, în urma unui conflict. Flăcările au făcut prăpăd

Răzbunare pedepsită de oamenii legii din Maramureș. Un bărbat a profitat de faptul că era singur și a dat foc locuința concubinei sale pe fondul unui conflict.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 22 februarie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B.V. pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere, prev. de art. 253 alin. 1 și 4 Cod penal, faptă comisă în stare de recidivă.

La data de 22 februarie 2021 faţă de inculpatul B.V. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 17 februarie 2021, în intervalul orar 18.00-18.30, aflându-se singur la locuința concubinei sale, pe fondul unui conflict verbal avut cu persoana vătămată în urma căruia aceasta a părăsit temporar locuința, inculpatul B.V. a incendiat, cu intenție, locuința sus-arătată, situată pe raza orașului Seini, folosindu-se de o brichetă.

Cu această brichetă inculpatul a aprins mai multe cartoane și îmbrăcămintea persoanei vătămate, iar incendiul a distrus locuința în proporție de 80%, existând posibilitatea propagării acestuia și la locuințele învecinate. La data de 23 februarie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu