Share
Portretul unui erou: Cine este medicul care a scos pacienții din flăcările de la ATI Piatra Neamț. A fost coleg de facultate cu Nelu Tătaru (FOTO)

Portretul unui erou: Cine este medicul care a scos pacienții din flăcările de la ATI Piatra Neamț. A fost coleg de facultate cu Nelu Tătaru (FOTO)

Întreaga țară (și nu numai) vorbește despre medicul-erou care a înfruntat flăcările uriașe din Secția ATI de la Piatra Neamț.

Medicul Cătălin Denciu, care are 42 de ani, a suferit arsuri grave în special pe membre și era de gardă când a izbucnit incendiul devastator.

„Medicul erou are un nume. Către el și colegii săi trebuie să se îndrepte toate speranțele noastre. Ioan Cătălin Denciu, doctor specializat în ATI, căsătorit cu o doamnă doctor ginecolog și tată a doi copii, a suferit răni grave pe 40% din partea inferioară a corpului pentru a salva vieți. Colegul său, tot medic ATI, a suferit arsuri grave la mâini scoțând pacienții intubați bolnavi de Covid-19. Să le mulțumim acestor oameni. Și dacă în România nu pot fi salvați, măcar de data asta, să nu mai spunem ca avem de toate, ci să facem totul pentru a-i salva”, a scris pe Facebook jurnalistul Claudiu Pândaru.

Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu actualul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. “Este un profesionist, suntem si prieteni, colegi de facultate. Isi face meseria dupa cum am vazut si in aceasta seara incercand sa salveze si acei pacienti”, a declarat ministrul.

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost adus la Bucureşti în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și a fost pregătit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi transportat, duminică dimineață, la o unitate medicală din Belgia, a notat digi24.ro.

Duminică, 15 noiembrie, la ora 07.30, aeronava militară care îl transportă pe medic a decolat de la Baza 90 din Otopeni. La bord este o echipă medicală care îi va supraveghea starea în permanență. Avionul va ateriza pe un aeroport militar din Bruxelles.

Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical, potrivit MApN, conform digi24.ro. La respectiva unitate medicală au fost transportați și pacienți de la #Colectiv.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu