Share
Acțiuni ale pompierilor pentru întâmpinarea Zilei Protecției Civile din România

Acțiuni ale pompierilor pentru întâmpinarea Zilei Protecției Civile din România

În ultimul weekend (22-23 februarie) , personalul inspecției de prevenire din cadrul ISU Maramureș a organizat o acțiune de informare preventivă, ce prefațează Ziua Protecției Civile din România (28 februarie). Pompierii și voluntarii SMURD au fost prezenți în patru centre comerciale din Baia Mare, unde au distribuit materiale de informare pe teme de protecție civilă și prevenire a situațiilor de urgență. Cetățenii au primit sfaturi despre cum trebuie să se comporte pe durata și după producerea unui cutremur, precum și informații legate de pericolul reprezentat de improvizații. Pe parcursul acestei săptămâni vor fi organizate puncte de informare și în Maramureșul istoric.

Pregătirile și acțiunile pentru întâmpinarea  Zilei Protecției Civile din România au început de ceva vreme. Astfel, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Maramureș . În 19 februarie, pompierii s-au întâlnit în 19 februarie cu elevii Liceului Tehnologic din Ocna Șugatag, cărora le-au prezentat regulile de comportament în cazul producerii unor situații de urgență, precum incendiile și cutremurele.

Tot atunci, pompierii au făcut instructajul anual de pregătire cu șefii centrelor operative cu activitate temporară/secretarii localităților Ocna Șugatag, Budești și Călinești. Le-au prezentat, printre altele, ultimele modificări legislative privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice, criteriile de performanţă privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, respectiv regulamentul de organizare și funcționare al comitetului local pentru situații de urgență/centrului operativ cu activitate temporară. Pompierii le-au dat celor prezenți pliante pe teme de protecție civilă, care vor fi distribuite cetățenilor localităților respective.

Publicat în:

Lasă un comentariu