Share
Opt percheziții în Moisei și Borșa

Opt percheziții în Moisei și Borșa

Desfășurare de forțe în lupta cu contrabanda dețigări: poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul IPJ Maramureş – cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş și al poliţiştilor de ordine publică  – au descins ieri dimineaţă la mai multe imobile situate în oraşului Borşa şi Moisei. S-au pus în aplicare  opt mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vişeu de Sus, în contextul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind contrabanda cu tutun.

Din cercetări a rezultat că, din iunie şi până în prezent, patru persoane ar fi achiziţionat, transportat, depozitat şi comercializat cantităţi importante de ţigări provenite din contrabandă. La această desfășurare de forțe, captura  din cele opt locuri percheziționate a fost de 20 de cartușe de țigări. Sau, în raportarea oficială și triumfalistă, ”4000 de țigarete de provenienţă ucraineană”. Ar veni o medie de două cartușe și jumătate pe punct percheziționat, cam cât o provizie de sărbători pentru un fumător hotărât. Dar cantitatea a fost mai puțin importantă decât înscrisurile găsite, de natură a proba activitatea infracţională.

De la începutul anului, poliţiştii maramureşeni au indisponibilizat peste 143.000 pachete cu ţigări de contrabandă şi desfăşoară cercetări în cadrul celor 131 dosare penale întocmite în urma constatării unor fapte de contrabandă.

Publicat în:

Lasă un comentariu