Share
Nu trece o zi fără bărbați depistați băuți la volan; recordul de ieri – 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat

Nu trece o zi fără bărbați depistați băuți la volan; recordul de ieri – 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat

Zilnic, poliţiştii care acţionează pe drumurile publice depistează persoane care pun în pericol siguranţa de drumurile publice. Cele mai multe infracţiuni constatate sunt conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea fără permis de conducere.

De fiecare dată poliţiştii iau măsuri ferme faţă de cei depistaţi. Spre exemplu în ultimele 24 de ore au fost întocmite patru dosare penale, toate pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Recordul de ieri aparţine unui băimărean de 39 de ani. Crezând că la adăpostul nopţii va scăpa de controalele poliţiştilor, acesta a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat o cantitate însemnată de alcool. În jurul orei 02:20, poliţiştii din Baia Sprie care efectuau activităţi de patrulare şi control au efectuat semnalele regulamentare pe strada Câmpului din oraş. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de permanență Baia Sprie, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Tot în noaptea care tocmai a trecut, puţin după ora 00.00, poliţiştii din Vişeu de Sus au depistat doi bărbaţi care conduceau sub influenţa alcoolului: un tânăr avea concentraţia de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un bărbat – 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe raza comunei Strâmtura poliţiştii au depistat un bărbat care conducea o autoutilitară cu o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Întrucât urmează un alt weekend în care poliţiştii vor fi din nou la datorie, inclusiv pe drumurile publice, vă rugăm să respectaţi toate regulile de circulaţie”, transmit reprezentanții IPJ Maramureș.

Publicat în:

Lasă un comentariu