Share
Mesaje antisemite scrise pe Casa memorială Elie Wiesel din Sighet

Mesaje antisemite scrise pe Casa memorială Elie Wiesel din Sighet

Casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei a fost mâzgălită cu vopsea roșie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de autori necunoscuți, care au scris pe pereţii imobilului mai multe mesaje antisemite. În prezent este în desfășurare o anchetă a poliţiştilor şi se fac cercetări în vederea identificării autorilor. În zona în care se află imobilul din Sighet există camere de supraveghere, iar imaginile urmează să fie analizate de polițiști care au deja un cerc de suspecți.

Scriitorului și filozofului american de origine română Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru pace în 1986, i-a fost conferită post-mortem distincția de cetățean de onoare al Maramureșului, în baza Hotărârii Consiliului Județean nr. 179 din 29 septembrie 2016. Ceremonia de decernare a titlului onorific a avut loc în municipiul Sighetu Marmației, orașul de baștină al lui Elie Wiesel.

Manifestările fizice sau verbale motivate de ură împotriva evreilor, constituirea sau aderarea la organizaţii cu caracter antisemit, precum şi promovarea antisemitismului prin diverse materiale ori simboluri sunt considerate infracţiuni şi sunt pedepsite cu închisoarea, potrivit unui proiect de lege care a primit, la finalul lunii iunie, votul final din partea deputaţilor, fiind publicat în Monitorul Oficial la începutul lunii iulie 2018.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu