Share
Maramureșeni depistați în trafic cu țigări de contrabandă; acestea erau ascunse în podeaua remorcii pe care o tractau

Maramureșeni depistați în trafic cu țigări de contrabandă; acestea erau ascunse în podeaua remorcii pe care o tractau

În data de 3 iulie, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Astfel, aceștia au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Piatra, un autoturism de teren marca VW Touran care tracta o remorcă. Acesta era condus de un maramureșean în vârstă de 44 de ani, iar pasager era pe soția sa.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit într-un spațiu special amenajat în podeaua remorcii o cantitate mare de țigări.

Drept urmare, autoturismul și remorca au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 23.400 de lei.

În cauză cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, autoturismul și remorca au fost indisponibilizate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au declanșat, în data de 4 iulie, o altă acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 06.15, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului PF a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interior, pe direcția localității Săpânța, la o distanță de circa 15 m față de răul Tisa, mai multe colete voluminoase.

Imediat s-a acționat pentru reținerea celor în cauză, însă în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și s-au întors în Ucraina.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 14 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.450 pachete cu țigări, de proveniență  Belarus și Duty Free.

Țigările, în valoare de 133.965 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Publicat în:

Lasă un comentariu