Share
Mai bine de jumătate dintre șoferii opriți în trafic nu scapă de amendă

Mai bine de jumătate dintre șoferii opriți în trafic nu scapă de amendă

În weekendul 13–15 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier  au oprit pentru verificări 350 de autovehicule ce se deplasau pe drumurile din judeţ, iar şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 199 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 122 455 lei. Asta înseamnă că aproximativ 57% dintre cei opriți au primit amendă.Ori au polițiștii nasul așa de fin și-i opresc pe cei cu probleme, ori sunt chițibușari și chiar au  plan de amenzi. E greu de crezut ideea pe care o induce  fiecare acțiune mai amplă de acest  gen: ică aproape 60% dintre șoferi au bube în cap.

Ca măsură complementară au fost reţinute 21 permise de conducere, cele mai multe pentru viteză excesivă, şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. Au constatat și 12 infracțiuni rutiere, șase pentru consum de alcool, cinci pentru conducere fără permis şi una pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.

De lucru au avut și  poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au continuat acţiunile pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite în Sighetu Marmaţiei.  În urma verificărilor efectuate a fost constatată o infracţiune privind drepturile de autor, pentru care au întocmit dosar penal și au aplicat şase amenzi în valoare de 33.000 de lei.

Foto: IPJ Maramureș – Turnul lui Ștefan și tur(n)ul  de control (denumirea fotografiei aparține redacției)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu