Share
Locatarii unei scări de bloc, evacuați din cauza unui incendiu

Locatarii unei scări de bloc, evacuați din cauza unui incendiu

În intervalul 16 -19 noiembrie, pompierii maramureșeni au intervenit la 9 incendii și la două accidente rutiere.

Vineri, 16 noiembrie. Incendiu la un coș de fum a fost lichidat în Remetea Chioarului. A ars funinginea din coșul de evacuare al fumului ● Au intervenit și la un accident rutier petrecut în Vărai și soldat cu o victimă (56 de ani) care a fost preluată de către echipajul TIM SMURD și transporată la spital.

Sâmbătă, 17 noiembrie. În Ardusat, pompierii au lichidat un incendiu la podul unei locuințe. Flăcările au distrus circa 100 mp din acoperișul de lemn ● În Baia Mare, pompierii au lichidat un incendiu izbucnit la un mijloc de transport, în care focul a distrus elementele combustibile din bordul mașinii ● Pe strada Macului din municipiu, o cratiță uitată pe foc a umplut de fum bucătăria. În apartament  se aflau două persoane (de 36, respectiv 6 ani), care au fost evacuate de către pompieri și apoi asistate și evaluate medical de către un echipaj  medical ● Tot sâmbătă, în Remetea Chioarului  a avut loc un accident rutier  , soldat cu o victimă, ce  a fost preluată de către un echipaj medical.

 Incendii la Palatul de Justiție și la fostul cinematograf din Baia Sprie

Duminică, 18 noiembrie, în subsolul Palatului de Justiție, un tablou electric a fost cuprins de flăcări. Pompierii băimăreni au lichidat incendiul în urma căruia au ars 5 metri liniari de cablu electric ● Tot ei au lichidat un incendiu izbucnit în sala de spectacole a fostului cinematograf din Baia Sprie, în care au fost distruse circa 100 kg de materiale textile și circa 3 mp pardoseală din lemn ● Tot pompierii băimăreni au lichidat și un incendiu de vegetație în Băița, în care au ars circa 0,5 ha de vegetație ●  În Lăpuș, pompierii au lichidat un incendiu apărut la un șopron,  focul distrugând 2 mp de tavan și 2 mp de perete din lemn.

Luni, 19 noiembrie, pompierii băimăreni au intervenit pe strada Oituz din Baia Mare pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Din cauza fumului dens degajat de incendiu au fost evacuați toti locatarii de pe scară. Focul a pornit cel mai probabil din cauza unui aparat electrocasnic defect. Au ars obiecte de mobilier, îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, geamuri. De asemenea au fost afectate și geamurile de la apartamentul superior. Două persoane au fost intoxicate ușor cu fum și au primit îngrijiri medicale de la un echipaj al ambulanței.

Foto: Andrei Deyu, Daniel Naghi.

Publicat în:

Lasă un comentariu