Share
La țigări (vreo 10 000 de pachete) noroc, dar contrabandiști – ioc

La țigări (vreo 10 000 de pachete) noroc, dar contrabandiști – ioc

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 9.790 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 114.000 lei.

Azi dimineață, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase către interiorul țării. Când au fost somate verbal,  acestea au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean, deși au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical. În coletele abandonate s-au găsit 6.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 73.600 lei.

Cu o zi înainte, pe la prânz, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului a observat, pe un drum accidentat din apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren care nu își justifica prezența în aceea zonă. S-a trecut la urmărirea autoturismului în cauză, care s-a împotmolit destul de repede, moment în care conducătorul auto a fugit, profitând de terenul accidentat și condițiile meteo nefavorabile. În mașină s-au găsit colete ce conțineau 3.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 de lei. În ambele cazuri țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă.

Publicat în:

Lasă un comentariu