Share
La granițe se ridică deseori țigări și, câteodată, și oameni

La granițe se ridică deseori țigări și, câteodată, și oameni

Sunt câteva scenariii deja  clasice în contrabanda cu țigări de la frontieră. Aproape că am putea proceda precum cei de la spitalulde nebuni, care și-au numerotat bancurile și, în loc  de povestire, ziceau doar un număr. Și toată lumea înțelegea și se amuza. Și aici am putea apela la numere, doar că se schimbă ora, localitatea, numărul de persoane și de pachete de țigări.

Azi noapte a funcționat schema 3: cea în care se trag focuri de avertisment și nimeni nu e prins. Pe la ora 2.00, un echipaj al ITPF Sighet, de la punctul Brodina, a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării. Cei din grup nu s-au supus somațiilor prin voce, continuând să fugă și după polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical. Așa că au fost ”prinse” țigările, că tot au fost abandonate. 7500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană au fost găsite în colete și ridicate spre confiscarea valoarea lor fiind  de  87.750  lei.

Tot azi dimineață, dar la alt punct al ITPF Sighet – cel din Siret – într-un microbuz ce intra în România,  a fost depistat E. M (33 ani),  cu dublă cetățenie româno-ucraineană (de 33 de ani). El era căutat de către autoritățile din România, pentru a-și ispăși o pedeapsă cu închisoarea, fiind condamnat  pentru săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea. Și el a fost ridicat, pentru executare (de pedeapsă)

 

Publicat în:

Lasă un comentariu