Share
6 din cei 12 membri ai unui grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări sunt din Maramureș

6 din cei 12 membri ai unui grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări sunt din Maramureș

Destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă de țigări a fost realizată prin cooperarea dintre mai multe instituții, dovadă că fiecare dintre ele a emis câte un comunicat de presă pe această temă: DIICOT, Direcția Generală Anticorupție (DGA), ITPF Sighet.

Documentarea activității infracționale a arătat că în perioada iunie 2017 – aprilie 2018,  12 persoane ce alcătuiau grupul infracțional organizat a traficat țigări (”produse accizabile din tutun” – cum e formularea oficială) din Ucraina. Lucrul a fost posibil cu colaborarea unor lucrători lucrători din cadrul Sectoarelor Vișeu de Sus  și Izvoarele Sucevei.

Grupul facilita unor cetăţeni ucraineni introducerea ilicită în România a numeroase cantităţi de ţigări din spaţiul extracomunitar, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.  Cei doi lucrători din Sectorul Vișeu de Sus, care au aderat la grupul infracțional, aveau și rolul de a informa despre zonele în care se aflau patrulele Poliției de Frontieră pe granița situată în zona muntoasă României cu Ucraina.

Cert e că astazi au avut loc mai multe percheziții pe raza judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Suceava – 18 conform DIICOT, 7 conform DGA -, din care două la  sectoarele PF menționate, restul fiind percheziții domiciliare.

Frații Cofa din Borșa și doi polițiști de la Sectorul PF Vișeu de Sus implicați în contrabanda cu țigări

Percheziții au avut loc și în Borșa, patru frați din clanul Cofa fiind duși cu mandat la audieri, la fel ca și cei doi polițiști de frontieră de la Vișeu. Au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe vehicule (o mașină de teren are număr de Maramureș și două snowmobile), terminale mobile și bunuri (inclusiv aparate de termoviziune) folosite de membrii grupului infracţional în activităţile de contrabandă.

Ținând cont de faptul că sunt 12 suspecți, iar la audieri au fost duse șase persoane din Maramureș (4 din Borșa și 2 din Vișeu de Sus) rezultă că baza grupului e la noi în județ, căci  – e lângă cei din județul Suceava – între suspecți trebuie să fie și niscaiva ucraineni.

Sursă foto: observator.tv


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu