Share
Recomandările jandarmilor maramureșeni pentru minivacanța de Rusalii

Recomandările jandarmilor maramureșeni pentru minivacanța de Rusalii

 Și în acest sfârșit de săptămână, Jandarmeria Maramureș se află în executarea misiunilor specifice alături de celelalte  instituţii abilitate în vedera asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza întregului judeţ.

În ceea ce priveşte zona montană a judeţului nostru şi măsurile de relaxare din această perioadă, se estimează o creştere a numărului persoanelor pasionate de drumeţii pe traseele montane. Jandarmii montani sunt la datorie în staţiunile Borșa, Cavnic, Șuior şi Valea Vaserului, pe traseele turistice, atât pentru informarea şi îndrumarea turiştilor, cât şi pentru prevenirea oricăror incidente nedorite.

Recomandările pe care le fac jandarmii în această perioadă sunt legate, în primul rând, de respectarea regulilor de bază privind măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2. De asemenea, jandarmii atrag atenția că trebuie să aveți echipament potrivit pentru drumețiile pe munte, să respectați indicațiile privitoare la traseele montane, să nu vă abateți de la acestea şi să nu lăsați în urmă resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.

„Totodată, reamintim cetăţenilor că pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, transmit jandarmii maramureșeni.

Lasă un comentariu