Share
În ultimele 24 de ore, în contextul Covid-19, s-au dat peste 150 de amenzi, în valoare de 28.500 de lei

În ultimele 24 de ore, în contextul Covid-19, s-au dat peste 150 de amenzi, în valoare de 28.500 de lei

Polițiștii maramureşeni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului.

La activitățile desfășurate ieri, 6 februarie, au fost angrenați 107 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor 16 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 120 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.748 de persoane și au fost verificate 56 de mijloace de transport, din care nouă mijloace de transport public în comun și doi operatori autorizaţi/transportatori de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale astfel:

  • 145 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
  • 10 sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie;
  • o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;
  • o sancțiune pentru fapte de natură economică în context COVID-19.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 28.500 de lei.

„Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Lasă un comentariu