Share
În Șomcuta Mare și Săliștea de Sus: Accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool; au fost victime și pagube materiale

În Șomcuta Mare și Săliștea de Sus: Accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool; au fost victime și pagube materiale

Aseară, la ora 22.25, poliţiştii din Şomcuta Mare s-au autosesizat cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victimă pe strada Nicolae Bălcescu din oraş.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că un bărbat de 49 de ani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum într-o curbă, a acroșat un stâlp de electricitate şi două autoturisme parcate. În urma impactului autoturismul s-a oprit pe o terasa din dreptul unui imobil, unde se afla o femeie de 72 de ani, pe care a accidentat-o.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spitalul din Baia Mare, unde i s-au recoltat o probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.

Tot aseară, în jurul orei 18:30, polițiștii din Săliștea de Sus au fost sesizaţi cu privire la un accident produs pe raza localității, pe DJ 186.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat şoferul ca fiind un bărbat de 37 de ani, din Săliștea de Sus. Aceştia au constatat că în timp ce bărbatul conducea o autoutilitară, din direcţia Săliştea de Sus – Dragomireşti, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care era condus din sens opus de către o femeie de 38 de ani.

În urma impactului, autoutilitara, a fost proiectată într-un imobil, producând pagube materiale.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero în cazul femeii de 38 de ani şi 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 37 de ani. Acesta din urmă a fost condus la Centrul de Permanenţă Dragomireşti unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, la ora 21:50, polițiștii din Fărcașa, în timp ce efectuau controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza localității Ardusat, au oprit pentru verificări un autoturism. În urma verificărilor, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului ca fiind un bărbat de 39 de ani, din Baia Mare, şi au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanenţă Fărcaşa, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul  comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Publicat în:

Lasă un comentariu