Share
În Maramureș: Acțiuni cu efective mărite pentru prevenirea răspândirii Covid-19

În Maramureș: Acțiuni cu efective mărite pentru prevenirea răspândirii Covid-19

Ca urmare a creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2 la nivel național, în perioada 3 – 5 iulie, IPJ Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Poliția Locală Maramureş, IJJ Maramureş și ISU Maramureş, ITPF Maramureş, ITM Maramureş, DSV Maramureş, DSP Maramureş şi Protecţia Consumatorului acționează cu efective mărite pe întreg teritoriul județului Maramureş.

În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional de persoane.

Pentru desfășurarea acestor acțiuni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului au fost angrenate peste 290 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, reprezentanţi ai ISU Maramureş, ANPC, ANSVA, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Autorităţii Publice Locale.

După primele activități desfășurate în acest sens, în 3 iulie au fost verificate 113 societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate opt amenzi, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi pentru fapte de natură economică în context COVID 19.

De asemenea, au fost aplicate 85 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 și un număr de 19 sancțiuni la Legea nr. 61/1991. Cu o valoare totală de peste 20.000 de lei.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Foto: arhivă

Publicat în:

Lasă un comentariu