Share
În luna februarie: Peste 5.600 de sancţiuni aplicate de poliţiştii maramureşeni; Valoarea amenzilor aplicate a depăşit 1.800.000 de lei

În luna februarie: Peste 5.600 de sancţiuni aplicate de poliţiştii maramureşeni; Valoarea amenzilor aplicate a depăşit 1.800.000 de lei

În luna februarie 2021, poliţiştii maramureşeni au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate mai multe acțiuni, pe raza întregului judeţ, și s-a intervenit la 1360 de evenimente, din care 1171 sesizate prin 112.

În urma activităților desfăşurate, poliţiştii au prins în flagrant 54 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Față de 18 persoane din acestea s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar față de 13 persoane s-a luat măsura arestării preventive.

De asemenea, au fost întocmite dosare penale în cazul celor 500 de infracţiuni sesizate în perioada menţionată, cele mai multe contra patrimoniului, fiind continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor maramureşeni.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 77 de infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În fapt, numai în weekend-ul care tocami a trecut au fost depistate 11 persoane care au comis infracţiuni rutiere: șapte care au condus în stare avansată de ebrietate, din care patru au produs și accidente rutiere și patru care au condus fără să deţină acest drept. Cea mai mare concentraţie de alcool a fost de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cadrul activităţilor desfăşurate luna trecută au fost reținute 367 de permise de conducere și au fost retrase 132 de certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au intervenit în această perioadă la două accidente de circulaţie grave produse pe raza judeţului.

Din totalul de 5636 sancţiuni contravenţionale aplicate în cursul lunii februarie pentru neregulile constatate, peste 3.500 au fost ca urmare a constatării unor abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea amenzilor aplicate a depăşit 1.800.000 de lei.

„Acţiunile poliţiştilor maramureşeni pentru siguranţa cetăţenilor continuă. Recomandăm şoferilor să fie precauţi, să nu depăşească viteza legală, să nu efectueze depăşiri riscante şi să nu consume alcool înainte de a urca la volan! Iar cei care nu deţin permis de conducere să nu conducă pe drumurile publice!” – transmit polițiștii.

Publicat în:

Lasă un comentariu