Share
În contextul COVID-19: 74 sancțiuni aplicate într-o singură zi, în Maramureș. Valoarea totală a amenzilor, 17.650 lei

În contextul COVID-19: 74 sancțiuni aplicate într-o singură zi, în Maramureș. Valoarea totală a amenzilor, 17.650 lei

Forţele de ordine din județ continuă acţiunile de prevenire şi limitare a infectării cu COVID-19, au arătat reprezentanții IPJ Maramureș.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. „La activitățile desfășurate ieri, 4 decembrie a.c., au participat 122 polițiști din cadrul IPJ Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş. În cadrul celor 18 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 55 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1460 de persoane şi au fost verificate 98 de mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport public în comun şi trei operatori autorizaţi/transportatori de persoane”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale astfel: patru sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice care nu au respectat măsurile privind deplasarea/ libera circulaţie; 69 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/ izolarea. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 17.650 de lei. Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante. Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu