Share
Împușcături, țigări confiscate și câțiva contrabandiști prinși

Împușcături, țigări confiscate și câțiva contrabandiști prinși

Joi, 23 aprilie, la nivelul Sectorului Negrești Oaș din cadrul ITPF Sighetu Marmației a fost declanșată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 09.00, polițiștii au observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România. Imediat s-a acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit. Polițiștii de frontieră au reușit să rețină o persoană, celelalte fugind pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană și belarusă. Țigările, în valoare de peste 93.000 lei, au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În cadrul unei întrevederi de frontieră, autoritățile ucrainene au informat polițiștii de frontieră români că au reținut trei persoane pe teritoriul statului ucrainean, implicate în activitatea de contrabandă. Totodată, polițiștii din cadrul ITPF Sighetu Marmației au predat grănicerilor ucraineni pe cetățeanul ucrainean reținut pe timpul acțiunii, în baza Acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană și Ucraina.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Suceava au descoperit, vineri, 24 aprilie, în jurul orei 05.00, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de responsabilitate, o autoutilitară Volkswagen Transporter, abandonată într-o zona limitrofă. În interiorul autovehiculului au fost descoperite mai multe colete care conțin țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor. În aceasta se aflau 31.270 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 365.900 lei.

În plus, s-a mai stabilit că autoutilitara avea număr fals de înmatriculare. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, in vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu