Share
Împușcături și peste 2.000 de pachete cu țigări confiscate de polițiștii de frontieră din Valea Vișeului

Împușcături și peste 2.000 de pachete cu țigări confiscate de polițiștii de frontieră din Valea Vișeului

În 1 iulie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră spre interior, trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării. S-a acționat imediat pentru reținerea persoanelor, polițiștii au efectuat somațiile legale prin voce, însă bărbații nu s-au supus, motiv pentru care au fost trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit.  Persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării.

Au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră în vederea cercetării în comun, conform procedurilor în vigoare.

La fața locului au fost descoperite trei colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.208 pachete cu țigări, marca Credo, provenite din Belarus. Întreaga cantitate de țigări  în valoare de 25.833 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Publicat în:

Lasă un comentariu