Share
Furau andezit dintr-o arie naturală protejată

Furau andezit dintr-o arie naturală protejată

Ieri, 20 august, poliţiştii  au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor din patrimoniul naţional în aria naturală protejată de pe Vârful Negru – Tăul Negru. Astfel, au fost prinși în flagrant opt bărbaţi, toţi din Sighetu Marmaţiei, cu vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani, care exploatau şi transportau plăci de andezit fără a deține autorizațiile sau acordurile necesare în acest sens. Au fost găsite și echipamente, unelte, autoturisme folosite de aceștia. Oamenii legii au continuat apoi activitățile și în cartierul Iapa din Sighetu Marmaţiei, unde au găsit 63 de paleţi de piatră ornamentală, expuşi la vânzare, pentru care persoanele care îi comercializau nu au putut prezenta documentele de provenienţă.

În urma celor descoperite, au fost indisponibilizate două autoturisme de teren folosite la transportul materialelor, trei remorci artizanale, unelte folosite la exploatare şi aproximativ 60 tone de piatră ornamentală – plăci de andezit. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Activităţile poliţiştilor au fost desfăşurate  în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș și al Agenției Naționale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Maramureș şi au fost sprijinite de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș, poliţişti din cadrul Grupei Canine și Serviciul Criminalistic.

Foto: arhivă

Publicat în:

Lasă un comentariu