Share
Forțe proaspete în rândul salvatorilor maramureșeni și al jandarmilor

Forțe proaspete în rândul salvatorilor maramureșeni și al jandarmilor

Ieri, zece absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldești s-au prezentat la sediul ISU Maramureș, pentru a fi repartizați la subunitățile în care își vor desfășura activitatea.
Trecerea de la teorie la practică le va fi ușurată în primele șase luni de îndrumările primite de la comandanți, de la șefii lor direcți și de la colegii cu mai multă experiență.

O jandarmeriță,  pata de culoare a noii generații de absolvenți

Nouă absolvenţi ai şcolilor militare de subofiţeri de la Drăgăşani şi Fălticeni  au  ales să-şi desfăşoare activitatea la Jandarmeria Maramureş. Au fost primiți cu căldură și, timp de de şase luni, vor  executa  misiuni de ordine publică sub tutela unui specialist din cadrul structurilor operative ale unităţilor  din Baia Mare, Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus şi Borşa. Printre cei nouă se numără și o absolventă. ”Încă din liceu am considerat meseria de jandarm, ca fiind printre cele mai respectate de către cetăţeni,  iar uniforma de jandarm – cea mai impunătoare. Consider că jandarmii au o prestanţă care te face să respecţi această armă şi să îţi doreşti să faci parte din rândul cadrelor ei” – și-a explicat alegerea  tânăra sg. maj. D. G. Vancea.

 

 

 

Publicat în:

Lasă un comentariu