Share
Este recidivistă: O femeie a ajuns în arest preventiv după ce a furat o sumă consistentă de bani dintr-o locuință din Lăpușel

Este recidivistă: O femeie a ajuns în arest preventiv după ce a furat o sumă consistentă de bani dintr-o locuință din Lăpușel

Majoritatea infractorilor depuși după gratii sunt bărbați, arată statisticile. Însă, iată că sunt și femei care se ocupă cu furtișagurile.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 06.05.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei C.R.J. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal.

La data de 05.05.2021 faţă de inculpata C.R.J. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpata C.R.J., care este recidivistă, în data de 05.04.2021, profitând de faptul că uşa de acces era închisă dar neasigurată, a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate P.A., situată pe raza localităţii Lăpuşel, jud. Maramureş, iar din interior a sustras suma de 10.000 lei.

La data de 06.05.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatei pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu