Share
De la o zi la alta, cresc pagubele produse în județ, ca urmare a ploilor

De la o zi la alta, cresc pagubele produse în județ, ca urmare a ploilor

Precipitațiile abundente sub formă de ploaie au contribuit la formarea de torenți pe versanți, respectiv la creșterea nivelurilor și debitelor văilor și pâraielor. Au fost depășite pragurile de precipitații stațiile hidrometrice (Moisei, Cavnic, Baia Sprie, acumularea Strâmtori Firiza), iar mai multe râuri au atins cota de atenție (Vișeu, Firiza, Cavnic, Iza, Lăpuș). Văile și pâraiele de pe raza altor 12 unități administrativ-teritoriale (Vișeu de Sus, Recea, Coltău, Tăuții Măgherăuș, Groși, Seini, Cupșeni, Ruscova, Oncești, Bistra, Moisei, Vișeu de Jos), înglobând 21 de localități, s-au revărsat și au inundat subsolurile unor gospodării, anexe gospodărești ori au afectat infrastructura rutieră, obiective sociale și economice, terenuri arabile, dar și construcții hidrotehnice (amenajări și apărări de maluri).

Apele revărsare ale văilor și pâraielor au inundat 33 subsoluri, 45 de anexe gospodărești, subsolul unui bloc de locuințe, respective al unei grădinițe, 167,6 hectare de teren arabil, 25 hectare de pășuni și fânețe, 15 km de drum agricol.

Au fost afectate de ape 0,3 km de drum național, 0,3 km de drum județean, 2 km de drumuri comunale, 59,6 km de străzi și ulițe, șase poduri,  21 podețe, 5 km de rețele de canalizare, apărări și eroziuni de mal sas de apărări de mal.

La nivelul județului a fost centralizată și actualizată situația pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase și a fost transmisă la nivel central.

Publicat în:

Lasă un comentariu