Share
De azi, alertă în toată România (VIDEO)

De azi, alertă în toată România (VIDEO)

Sistemul de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” a parcurs o nouă etapă, după ce în 15 septembrie a fost lansat portalul web ro-alert.ro. Acesta este gândit ca o sursă completă de informare a populației, asigurând  conexiunea cu celelalte surse de informare puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.  Practic, de azi se intră într-o perioadă de testare a aplicației ”RO-ALERT”, prin care poate fi alertată toată România sau – după caz – doar zonele în care apar situații de urgență. Portalul  detaliază  modul cum  se pot recepționa mesajele difuzate în situații de urgență

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Publicat în:

Lasă un comentariu