Share
Controale la agenți economici din Baia Mare și Sighetu Maramației; s-au dat amenzi în valoare de 31.000 de lei

Controale la agenți economici din Baia Mare și Sighetu Maramației; s-au dat amenzi în valoare de 31.000 de lei

 În acest weekend au fost efectuate mai multe controale la sediile unor societăți comerciale și la persoane fizice, în cadrul unor acțiuni organizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Scopul activităților a fost prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor ilicite săvârșite în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare, însă activităţile au vizat şi verificarea modului în care sunt aplicate măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Sâmbătă au fost verificate 21 de societăți comerciale și trei persoane fizice în zona Sighetu Marmației și zona Baia Mare, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 amenzi. Activitățile au continuat duminică, când au fost verificate alte 23 de societăți comerciale din Baia Mare.

De această dată au fost aplicate cinci amenzi. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 și Legii nr. 12/1990. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 31.000 de lei. De asemenea, a fost ridicată în numerar suma de aproximativ 3.500 de lei.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Baia Mare și a reprezentanților ITM Maramureş.

Foto: arhivă

Publicat în:

Lasă un comentariu