Share
Captură totală de peste 250.000 de euro

Captură totală de peste 250.000 de euro

Ieri, 13 martie, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, , pe sensul de intrare în țară, D.H (27 de ani), nerăbdător să intre în țară, la volanul unei autoutilitare MAN, înmatriculată în România.

În conformitate cu documentele, acseata transporta detergent și balsam pentru rufe. La control, s-au descoperit și cinci paleți cu cutii ce conțineau 1012 kg de tutun vrac, în valoare de 184.000 euro, pentru care nu existau documente de proveniență.  Vorba ceea, ”răbdare și tutun”.  Numai că răbdarea de a scotoci a aparținut polțiștilor de frontieră, iar tutunul celui controlat.

Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 332.000 de lei  (circa 71.000 de euro) a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, astfel că, până una-alta, captura totală e de 225.000 de euro.

Conducătorul auto este cercetat pentru deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a unui kilogram de tutun vrac și a fost reținut pentru 24 de ore.

 

Publicat în:

Lasă un comentariu