Share
Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară și în Maramureș

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară și în Maramureș

La sfârșitul lunii iulie, Poliția Română și Compania Națională de Căi Ferate au lansat campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în zonele feroviare.

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară la nivel național în perioada 17 Iulie 2020 – 31 ianuarie 2021, perioadă în care un vagon personalizat cu însemnele campaniei va fi atașat trenurilor care circulă prin țară pentru a transmite mesajul preventiv.

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă la un public numeros și într-o manieră cât mai facilă, a fost realizat și un material video care prezintă într-un mod simbolic efectele electrocutării asupra a trei emoticoane.

Campania vine ca urmare a numărului mare de tineri care și-au pierdut viața prin electrocutare, urcând pe vagoanele trenurilor de dragul unui like pe facebook.

Scopul campaniei vizează informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaje și zonele adiacente.

La nivelul județului Maramureș polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la poliția transporturi feroviare, vor desfășura în perioada menționată acțiuni cu caracter informativ-preventiv pentru tineri și nu numai, în vederea adoptării unor comportamente preventive, atât în stațiile CFR și zonele adiacente, cât și pe parcursul călătoriilor cu trenul.

„Tinerii trebuie să înțeleagă că atunci când ies în spațiul public, indiferent că sunt pe stradă, că circulă cu taxi, cu autobuz, cu tren sau cu orice mijloc de transport în comun, trebuie să fie atenți la tot ce se petrece în jurul lor, nu doar pentru siguranța lor cât și a bunurilor pe care le dețin. De asemenea, ei trebuie să înțeleagă că telefonul este un dispozitiv care distrage foarte mult atenția, mai ales atunci când sunt folosite și căștile, iar acesta nu e indicat să fie folosit oriunde și oricând. Tinerii mai trebuie să înțeleagă că viața lor nu trebuie să fie „difuzată” pe facebook sau pe alte rețele de socializare și că popularitatea nu constă în numărul de fotografii postate pe aceste rețelele sau în numărul de like-uri primite”, spun reprezentanții IPJ Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu