Share
Ca în filme: Împușcături, un maramureșean prins și peste 8.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Ca în filme: Împușcături, un maramureșean prins și peste 8.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Luni, 19 octombrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, polițiștii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Câmpulung la Tisa, un autoturism care se deplasa în viteză de la malul râului Tisa spre interiorul țării.

Oamenii legii au acționat imediat pentru oprirea autoturismului în cauză, însă la observarea patrulei poliției de frontieră șoferul a abandonat mașina și a încercat să fugă.

Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, însă bărbatul nu s-a oprit, fapt pentru care s-au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului român F.P., în vâstă de 31 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în interiorul autoturismului s-au descoperit nouă colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări împreună cu șoferul la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.400 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 98.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Publicat în:

Lasă un comentariu