Share
A scăpat cu viață din ciocnirea cu trenul

A scăpat cu viață din ciocnirea cu trenul

Timp de o aproape o oră, traficul a fost blocat pe DN 18 lucru consemnat inclusiv pe infotrafic. Acolo  figurează intervalul 11.15 – 12.10, iar ca loc al accidentului e indicat ”kilometrul 104+700, în localitatea Petrova”. Întreruperea a fost cauzată de  accident  la o trecere de cale ferată  la locul numit  Pe Hotară. Un băimărean de 29 de ani care circula prin Leordina înspre Petrova nus-a asigurat la trecere la nivel cu calea ferată  simplă (fără barieră)  şi a intrat în coliziune cu locomotiva trenului Regio 4135 Beclean pe Someş – Sighetu Marmaţiei (acesta se deplasa  pe direcţia   Vişeu de Jos – Sighet). După un asemenea impact, mașina nici nu arată așa de rău, dar  șoferul a fost rănit. El  a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă  nu a rămas internat.

Atât conducătorul auto cât şi mecanicul de locomotivă au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Foto: Florin Cosma (Radare Maramureș)

Publicat în:

2 Comentarii în această postare

  1. Accidentul cu trenu s-a petrecut la trecerea de nivel cu cale ferată la intrarea in Leordina, pe Hotara ( nu in Petrova). Șoferul a fost șmecher și nu a oprit deloc sa se asigure la trecerea peste pasaj.
    O avut noroc ca nu o fost mai grav rănit. Ce om normal poate sa ignore un semn de trecere peste cale ferată ?

    Răspunde
    • Am luat de bune datele de pe infotrafic. Am făcut corecturile indicate, deși ”kilometrul 104 + 700” ar putea să determine aceeași poziție, spusă în alt mod. E ca în dilema: suntem la ieșirea din Petrova sau la intrarea în Leordina?

      Răspunde

Lasă un comentariu